Beweegzorg in het Multi Disciplinaire Programma (MDP)

Beweegzorg/oefentherapie in het MDP

Onze MDP-oefentherapeut is specialist in houding & beweging en weet door de nauwe samenwerking met de psychologen van de praktijk de verbinding te maken met de onderliggende gedachten en gevoelens die kunnen leiden tot klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Of andersom: een mentale klacht kan middels oefentherapie concreet worden aangepakt door praktische oefeningen waarbij het lijf meegenomen wordt.

Tijdens de intake zal duidelijke worden in hoeverre er een fysiek component aanwezig is. En gaat de oefentherapeut deel uit maken van het MDP – traject.

Onze MDP-oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Samen met de psychologen kijkt hij naar allerlei zaken die de mens bezig houdt en hoe deze zaken makkelijker kunnen worden aangepakt.

Wanneer een klacht in eerste instantie van mentale aard is, kan het nog steeds goed zijn een keer een sessie met de oefentherapeut in te plannen. Denk hierbij aan psychosomatische klachten bijvoorbeeld. Maar soms is het gewoon lekker een keer de sportzaal in te duiken. De psycholoog komt er desnoods naast staan op de loopband.

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring