Voor cliënten

Arbeid&Gezondheid | Psychologie | Beweegzorg | Coaching

Cliëntinformatie

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we alle praktijkinformatie op 1 pagina geplaatst! Praktijkreglement, betalingsvoorwaarden en meer zijn te bekijken en/of te downloaden (zie gele blok rechts). Daarnaast gaan we uitgebreid in op het Inloopspreekuur (ISU) en wat een contractvrije praktijk inhoudt. We vertellen je waarom wij gekozen hebben om contractvrij te werken en ook wat dat betekent voor jou als (potentiële) cliënt.

Het Inloopspreekuur (ISU)

Het inloopspreekuur is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over lichamelijke en/of mentale klachten en hiervoor (actief) op zoek is naar een gepaste oplossing. Het ISU is een kennismaking met de praktijk. Wie zijn wij en wat kunnen we voor je betekenen. In 15 minuten bespreken we samen de klachten en jij kan meteen aanvoelen of MC2 bij je past!

Als blijkt dat wij iets voor je kunnen betekenen, kan er indien gewenst direct een afspraak gemaakt worden voor een vervolg. Dit zal, met jouw toestemming, gebeuren met een terugkoppeling naar en/of in samenspraak met de huisarts. Op die manier blijft de hulpvraag, het advies en de begeleiding transparant en kunnen we je de beste zorg bieden.

Het inloopspreekuur is een gratis en geheel vrijblijvende service van MC2.

Tijden ISU:
– Woensdag 17.00 uur – 18.00 uur
– Vrijdag 09.00 uur – 10.00 uur
Door drukte kan het zijn dat het ISU op bepaalde dagen komt te vervallen, dan reserveren we graag tijd voor je op het volgende ISU.

Plan online een afspraak voor het ISU

Contractvrije praktijk

Sinds 1 januari 2019 is MC2 een contractvrije praktijk. Dat wil zeggen dat we vanaf die datum geen contracten meer aangaan met zorgverzekeraars. Dit geldt zowel voor psychologie als voor beweegzorg.

Wat houdt dat in?
Ieder jaar krijgt een zorginstelling contracten aangeboden vanuit de verschillende zorgverzekeraars. Een psycholoog bijvoorbeeld kan deze ondertekenen en biedt daarmee naturazorg. Wat wil zeggen dat de cliënt weinig omkijken meer heeft naar de betalingen die gedaan worden door verzekeraar aan de psycholoog. De psycholoog declareert namelijk de kosten bij de zorgverzekering.

Bij MC2 gaan we uit van de hulpvraag van de cliënt en verzorgen we trajecten op maat. De tijd die wij hebben spenderen we voornamelijk aan het persoonlijke contact met de cliënt. Daarnaast –niet onbelangrijk- gaan wij uit van een gedeelde verantwoordelijkheid met de cliënt. Zaken die gezondheid en zorg betreffen worden met de cliënt besproken en op een eigen wijze vastgelegd: persoonlijk en “out of the box”. Wij zijn van mening dat contracten -vaak met omzetplafonds en regels omtrent cliënt aantallen en maximaal in te zetten uren- dit tegenwerken.

Vandaar dat MC2 gaat voor de zogenaamde restitutievariant: cliënten krijgen een deelfactuur tijdens het traject bij MC2 zelf in handen en betalen deze zelf. Aan het einde van het traject stuurt MC2 een totaaloverzicht van de kosten. Deze dient de cliënt in bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoedt gemiddeld 70-80 % van de eindfactuur aan de cliënt bij een naturapolis. Bij een restitutiepolis 100%.
Meer over deze werkwijze vind je in de FAQ Generalistische Basis GGZ Contractvrij | Waar moet ik op letten?

 

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring