Voor cliënten

Arbeid&Gezondheid | Psychologie | Beweegzorg | Coaching

Cliëntinformatie

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we alle praktijkinformatie op 1 pagina geplaatst! Praktijkreglement, betalingsvoorwaarden etc. zijn te bekijken en/of te downloaden (zie gele blok rechts). Daarnaast gaan we uitgebreid in op het Inloopspreekuur (ISU) en wat een contractvrije praktijk inhoudt. Ook deels waarom, maar vooral wat het voor gevolgen het heeft voor jou als (potentiële) cliënt.

Het Inloopspreekuur (ISU)

Het inloopspreekuur is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over lichamelijke en/of mentale klachten en hiervoor (actief) op zoek is naar een gepaste oplossing. Het ISU is een kennismaking met de praktijk. Wie zijn wij en wat kunnen we voor je betekenen. In 15 minuten bespreken we samen de klachten en jij kan meteen aanvoelen of MC2 bij je past!

Als blijkt dat wij iets voor je kunnen betekenen, kan er indien gewenst direct een afspraak gemaakt worden voor een vervolg. Dit zal, met jouw toestemming, gebeuren met een terugkoppeling naar en/of in samenspraak met de huisarts. Op die manier blijft de hulpvraag, het advies en de begeleiding transparant en kunnen we je de beste zorg bieden.

Het inloopspreekuur is een gratis en geheel vrijblijvende service van MC2.

Tijden ISU:
– Dinsdag 17.00 uur – 18.00 uur
– Vrijdag 09.00 uur – 10.00 uur
Door drukte kan het zijn dat het ISU op bepaalde dagen komt te vervallen, dan reserveren we graag tijd voor je op het volgende ISU.

Plan online een afspraak voor het ISU

Contractvrije praktijk

Sinds 1 januari 2019 is MC2 een contractvrije praktijk. Dat wil zeggen dat we vanaf die datum geen contracten meer aangaan met zorgverzekeraars. Zowel voor psychologie als beweegzorg.

Wat houdt dat in?
Ieder jaar krijgt een zorginstelling contracten aangeboden vanuit de verschillende zorgverzekeraars. Een psycholoog bijvoorbeeld kan deze ondertekenen en biedt daarmee naturazorg. Wat wil zeggen dat de cliënt weinig omkijken meer heeft naar de betalingen die gedaan worden door verzekeraar aan de psycholoog (de psycholoog declareert de kosten bij de zorgverzekering).

Bij MC2 gaan we uit van de cliënt, de hulpvraag, dat wat echt nodig is en trajecten op maat. Waarbij de tijd vooral opgaat aan het persoonlijke contact met de cliënt. Daarnaast –niet onbelangrijk- gaan wij uit van een gedeelde verantwoordelijkheid, samen met de cliënt, waarbij zaken die de gezondheid en de zorg betreffen, met de cliënt (en cliëntsysteem) wordt besproken en op een eigen wijze wordt vastgelegd: persoonlijk en “out of the box”. Wij zijn van mening dat contracten, met omzetplafonds, regels in cliënt-aantallen en maximaal in te zetten uren per cliënt, dit tegenwerken.

Vandaar dat MC2 gaat voor de zogenaamde restitutievariant: cliënten krijgen een deelfactuur tijdens het traject bij MC2 zelf in handen en betalen deze zelf. Aan het einde van het traject stuurt MC2 een totaaloverzicht van de kosten. Deze dient de client in bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoedt gemiddeld 70-80 % van de eindfactuur aan de client bij een naturapolis. Bij een restitutiepolis 100%.
Meer over deze werkwijze vind je in de FAQ Generalistische Basis GGZ Contractvrij | Waar moet ik op letten?

 

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring