Beweegzorg

Oefening baart kunst

Beweegzorg

Een oefentherapeut/bewegingskundige begeleidt bij het voorkomen en verhelpen van lichamelijke klachten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om hoofdpijn, spanningen in de nek-schoudergordel of chronische lage rugklachten. Tijdens de intake wordt door onze bewegingskundige een specifiek beeld gevormd omtrent je lichamelijke (pijn)klacht. Voor het maken van een afspraak bij MC2 heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Onze bewegingskundige informeert de huisarts wel, natuurlijk in overleg met jou.

Meer informatie wat oefentherapie voor jou kan doen

Meer dan enkel lichamelijke klachten?

Bij een fysieke klacht kijken we verder dan spieren, houding en beweging. Indien geïndiceerd wordt ook het psychosociale aspect van de klacht meegenomen in de behandeling, bijvoorbeeld door te onderzoeken hoe je in het dagelijks leven omgaat met lichamelijke klachten. En andersom: of de fysieke klachten voortkomen uit mentale (over)belasting. Iets dat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij een burn-out.

Een sessie met zowel een oefentherapeut als een psycholoog is voor ons de normaalste zaak van de wereld. In onze visie is dit essentieel om het volledige plaatje helder te krijgen. Multidisciplinair werken kenmerkt de werkwijze van MC2.

Meer over onverklaarde lichamelijke klachten

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring