Beweegzorg

Oefening baart kunst

Beweegzorg

Onze fysiotherapeut begeleidt het traject van beweegzorg voor het voorkomen- en verhelpen van lichamelijke klachten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om hoofdpijn, spanningen in de nek-schoudergordel of chronische rugklachten. Tijdens de intake wordt door onze fysiotherapeut een specifiek beeld gevormd omtrent je lichamelijke (pijn)klacht. Op basis van deze analyse wordt een behandelplan uitgewerkt en kunnen we direct starten met het werken aan jouw herstel. Voor het maken van een afspraak voor beweegzorg met een fysiotherapeut heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Indien wenselijk informeren we de huisarts wel, natuurlijk in overleg met jou.

Meer dan enkel lichamelijke klachten?

Bij een fysieke klacht kijken we verder dan alleen spieren, houding en beweging. In overleg met jou kan tijdens de beweegzorg ook het mentale aspect van de klacht meegenomen worden in de behandeling. Zo kunnen we samen onderzoeken hoe je in het dagelijks leven omgaat met jouw lichamelijke klacht. Dit werkt natuurlijk ook andersom: of de fysieke klacht kan voortkomen uit mentale (over)belasting. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan zijn na een periode van langdurige stress, of tijdens een burn-out.

Een sessie met zowel een fysiotherapeut als een psycholoog is voor ons de normaalste zaak van de wereld. In onze visie is deze samenwerking essentieel om het volledige plaatje helder te krijgen. Multidisciplinair werken kenmerkt de werkwijze van MC2.

Meer over onverklaarde lichamelijke klachten

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring