Emotieregulatieproblemen

Emotieregulatie is het adequaat omgaan met- en het goed kunnen uiten van je emoties

Emotieregulatie

Emoties zijn onmisbaar in onze levens. Ze vormen een directe verbinding met onze innerlijke belevingswereld, waar ze ons attent maken op onze drijfveren en verlangens. Daarbij zijn emoties sterk bepalend in ons gedrag en hebben ze een grote invloed op ons lijf. Emotieregulatie zou je kunnen zien als een innerlijke thermostaat, waarbij je controle hebt over interne schommelingen van emoties. Wanneer er sprake is van emotieregulatieproblemen heb je last van een hoge gevoeligheid voor bepaalde gevoelens. Hierdoor krop je je deze misschien op, reageer je impulsief, of blijf je juist lang in dezelfde emotionele toestand hangen. Deze hevige reacties zorgen voor een verhoogd gevoel van stress waarbij je uit balans kan raken. Als een gevolg hiervan kan je overbelast raken, of zorgt het voor problemen thuis of op je werk.

Inzet psycholoog bij emotieregulatieproblemen

Het team van MC2 kan je helpen om tot een nieuwe balans te komen in de manier waarop jij je emoties ervaart en hoe je daar op reageert. Door inzicht te krijgen in je emoties kan je leren deze beter te begrijpen, te beheersen, en ze op een gezonde manier te uiten. Tevens ontstaat er een gedegen beeld van hoe jouw emoties samenhangen met je gedachtes en je gedrag, en kijken we naar hoe jouw omgeving van invloed is op hoe je je voelt. Door (negatieve) gedachtepatronen die je emoties en gedrag beïnvloeden te leren herkennen kan je jezelf verschillende vaardigheden aanleren die je helpen om jouw emoties op een gezonde wijze te ervaren.

 

Herken je het omschreven plaatje? En ben je benieuwd of MC2 iets voor je kan betekenen? Neem contact met ons op of schrijf je in voor ons Inloop Spreekuur (ISU)

Meer informatie over het ISU

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring