SOLK

"Het zal wel tussen je oren zitten..."

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)

SOLK: ‘Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten’, misschien heb je er wel eens van gehoord? SOLK is een verzamelnaam voor verschillende klachten die voor iedereen anders ervaren kunnen worden. Hierbij kan je denken aan pijn, moeheid of duizeligheid, spanning gerelateerde functiestoornissen, concentratie- en geheugenverlies, slaapproblemen, angst of depressie. We spreken van SOLK wanneer de klacht langere tijd aanhoudt en er ondanks de inzet van medisch specialisten geen antwoord komt op de vraag wat de klacht veroorzaakt. Duidelijk is dat de klachten een grote invloed hebben op jouw dagelijks leven en je graag zou willen weten hoe je deze klachten zou kunnen verminderen.

Fysieke klachten waarbij de oorzaak niet of nauwelijks terug te vinden is in je lichaam

Het team van MC2 begeleidt en behandelt dit soort (SOLK) – vraagstukken middels een combinatie van psychologie en oefentherapie in een eenvoudige maar werkbare multidisciplinaire vorm. Door deze manier van begeleiden krijg je inzichten in eigen denken, doen en voelen. Want kennelijk doe jij iets waardoor de klachten ontstaan. Naast inzichten ontwikkel je tevens handvatten om je oude manier van handelen te “upgraden” naar een voor jou gezondere vorm. We gaan uit van de gedachte dat jij eigenschappen hebt die je niet mag verliezen, ze hebben je gebracht waar je nu staat en hoe je handelt. Maar het idee is om je nieuwe tools te laten ontwikkelen, waardoor je (ook toekomstige) vraagstukken anders gaat bezien en aanpakken. Dat zit “tussen je oren”: een soort supercomputer (je denken) waar oude programma’s werkzaam zijn, die je gaat leren upgraden op een eigen, gezonde, wijze.

Herken je het omschreven plaatje? En ben je benieuwd of MC2 iets voor je kan betekenen? Neem contact met ons op of schrijf je in voor ons Inloop Spreekuur (ISU)

Meer informatie over het ISU

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring