SOLK / ALK

"Het zal wel tussen je oren zitten..."

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)

SOLK/ ALK: ‘Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten / Aanhoudende Lichamelijke Klachten’, misschien heb je er wel eens van gehoord? SOLK/ ALK is een verzamelnaam voor verschillende klachten die voor iedereen anders ervaren kunnen worden. Hierbij kan je denken aan pijn, moeheid of duizeligheid, spanning gerelateerde functiestoornissen, concentratie- en geheugenverlies, slaapproblemen, angst of depressie. We spreken van SOLK/ ALK wanneer de klacht langere tijd aanhoudt en er ondanks de inzet van medisch specialisten geen antwoord komt op de vraag wat de klacht veroorzaakt. Duidelijk is dat de klachten een grote invloed hebben op jouw dagelijks leven en je graag zou willen weten hoe je deze klachten zou kunnen verminderen.

Fysieke klachten waarbij de oorzaak niet of nauwelijks terug te vinden is in je lichaam

Het team van MC2 begeleidt en behandelt SOLK/ ALK – vraagstukken door middel van een multidisciplinaire combinatie tussen psychologie en beweegzorg. Door deze manier van begeleiden krijg je inzichten in eigen denken, doen en voelen. Naast inzichten ontwikkel je tevens handvatten om je manier van handelen om te zetten naar een voor jou gezondere vorm. We gaan uit van de gedachte dat jij eigenschappen hebt die je niet mag verliezen, ze hebben je immers gebracht waar je nu staat. De bedoeling is om je nieuwe vaardigheden te laten ontwikkelen waardoor je je toekomst anders gaat bezien en aanpakken.

Herken je het omschreven plaatje? En ben je benieuwd of MC2 iets voor je kan betekenen? Neem contact met ons op of schrijf je in voor ons Inloop Spreekuur (ISU)

Meer informatie over het ISU

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring