SOLK

"Het zal wel tussen je oren zitten..."

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)

SOLK: ‘Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten’, misschien heb je er wel eens van gehoord? Je bent vermoeid, maar weet niet waardoor. Je ervaart al tijden pijnklachten en kunt, ondanks de inzet van de medisch specialisten, niet duiden waar die pijn vandaan komt. Met de uitspraak “het zal wel tussen je oren zitten”, ben je al herhaaldelijk geconfronteerd. Je weet dat je niet gek bent, maar wat is er dan aan de hand?
Bij SOLK spelen lichamelijke klachten zoals pijnklachten, moeheid of duizeligheid, functiestoornissen die vaak gepaard gaan met klachten van spanning, concentratie- en geheugenverlies, slaapproblemen, angst of depressie.

Fysieke klachten waarbij de oorzaak niet of nauwelijks terug te vinden is in je lichaam

Het team van MC2 begeleidt en behandelt dit soort (SOLK) – vraagstukken middels een combinatie van psychologie en oefentherapie in een eenvoudige maar werkbare multidisciplinaire vorm. Door deze manier van begeleiden krijg je inzichten in eigen denken, doen en voelen. Want kennelijk doe jij iets waardoor de klachten ontstaan. Naast inzichten ontwikkel je tevens handvatten om je oude manier van handelen te “upgraden” naar een voor jou gezondere vorm. We gaan uit van de gedachte dat jij eigenschappen hebt die je niet mag verliezen, ze hebben je gebracht waar je nu staat en hoe je handelt. Maar het idee is om je nieuwe tools te laten ontwikkelen, waardoor je (ook toekomstige) vraagstukken anders gaat bezien en aanpakken. Dat zit “tussen je oren”: een soort supercomputer (je denken) waar oude programma’s werkzaam zijn, die je gaat leren upgraden op een eigen, gezonde, wijze.

Herken je het omschreven plaatje? En ben je benieuwd of MC2 iets voor je kan betekenen? Neem contact met ons op of schrijf je in voor ons Inloop Spreekuur (ISU)

Meer informatie over het ISU

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring