Arbeid en Gezondheid

Een duurzaam traject waar cliënt en re-integratie samenkomen

Arbeid en Gezondheid

Hoofdpijn, vermoeid, concentratieproblemen, onvoldoende rust om nieuwe zaken op te pikken… Slechts een paar zorgvragen binnen onze praktijk rondom Arbeid en Gezondheid. Vaak is hierbij de essentie; ik wil gewoon weer lekker aan het werk! Waarnaast er natuurlijk óók energie over blijft voor de leuke dingen in het leven.

Systeemgericht werken

De mens heeft de mogelijkheid tot gedegen herstel wanneer “de gehele mens” in het proces meegenomen wordt. Ons uitgangspunt bij arbeidsgerelateerde klachten is: een gezond opererend mens hoort thuis in een gezond opererende organisatie. Daarom is het van belang het zogenaamde cliëntsysteem (o.a. de werkgever, de P&O-er, de bedrijfsarts, de partner) te betrekken in het herstelproces. Dit niet enkel tijdens verzuim maar óók preventief wanneer uitval dreigt bij een werknemer. Dit heeft tot doel om de cliënt te leren leven, wonen en werken in optimale gezondheid. Wij ondersteunen niet alleen de cliënt, maar in geval van arbeidsgerelateerde klachten óók werkgever en verwijzer; altijd op een transparante wijze. Betrokkenheid, personal touch, en de passie van het voltallige MC2-team zijn volgens ons allesbepalend voor het succes van een behandel- en begeleidingstraject.

Bekostiging Arbeid&Gezondheid traject

Ik kom in aanmerking voor een Arbeid & Gezondheid traject, hoe gaat deze bekostiging in z’n werk?

Een AG – Traject zetten we in samen met de werkgever. Omdat het financiële gedeelte over het algemeen via de werkgever gaat heb jij daar (als cliënt) geen omkijken naar. Wat we wel van je nodig hebben is de toestemming van jouw werkgever om een aanvraag intake Arbeid & Gezondheid en/of interventieplan (behandelplan) voor te leggen. In een dergelijk aanvraag/interventieplan staat, naast wat we voor jou inzetten, ook een kostenplaatje.

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring