Arbeid en gezondheid

Een duurzaam traject waar cliënt en re-integratie samenkomen

Arbeid en gezondheid

Hoofdpijn, slecht slapen, moeite met concentreren, constant moe, geen ruimte in je hoofd om nieuwe zaken op te pikken… Een paar voorbeelden van Arbeid en Gezondheid zorgvragen in onze praktijk.
Waar het vaak neerkomt op: ik wil gewoon weer lekker aan het werk! En weer energie hebben voor de leuke dingen.

Systeemgericht werken

De mens heeft de mogelijkheid tot gedegen herstel, wanneer “alles” in zijn of haar proces meegenomen wordt. Met betrekking tot arbeid gerelateerde klachten stellen wij dat een gezond opererend mens in een gezond opererende organisatie hoort. Daarom is het van belang het zogenaamde cliëntsysteem (o.a. de werkgever, de P&O-er, de bedrijfsarts, de partner) te betrekken in het herstelproces. Dit niet enkel wanneer verzuim aanwezig is maar ook wanneer verzuim dreigt bij een van de werknemers. Doel is om de cliënt te leren leven, wonen en werken in optimale gezondheid. Hierin ondersteunt MC2 niet alleen de cliënt op de eerste plaats, maar in geval van arbeid gerelateerde klachten ook werkgever en verwijzer, op een transparante wijze. Betrokkenheid, de personal touch, de passie van het voltallige MC2-team en het intensieve contact met cliënt, werkgever en verwijzer staan hoog in het MC2-vaandel en zijn dan ook allesbepalend voor het succes van een behandel- en begeleidingstraject.

Bekostiging Arbeid&Gezondheid traject

Ik kom in aanmerking voor een Arbeid & Gezondheid traject, hoe gaat deze bekostiging in z’n werk?
Een AG – Traject zetten we samen in met de werkgever. Omdat het financiële gedeelte over het algemeen via de werkgever gaat, heb jij daar (als cliënt) geen omkijken naar. Wat we wel van je nodig hebben is de toestemming om jouw werkgever een aanvraag intake AG en/of interventieplan (behandelplan) voor te leggen. In een dergelijke aanvraag/interventieplan staat, naast dat wat we voor jou inzetten, tevens ook een kostenplaatje.

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring