Relatieproblemen

Voorkomen van een neerwaartse spiraal

Relatieproblemen

Het is normaal dat iedere relatie periodes kent dat het wat minder loopt. Dat betekent niet meteen dat het tussen jullie niet goed zit. Wanneer er echter spanningen ontstaan door herhalende irritaties kan er sprake zijn van relatieproblemen. Wellicht constateren jullie dat de verschillen toenemen, verwachtingen uiteen liggen, of dat de communicatie tussen jullie steeds moeizamer verloopt. Wanneer twee mensen verder van elkaar verwijderd raken wordt de intimiteit vaak minder en verlies je het gevoel waarmee de relatie begon. Van een aantal levensfasen is bekend dat relatief veel mensen hierdoor relatieproblemen kunnen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, familieproblemen, of langdurige stress rondom een geboorte of overlijden.

 

Inzet psycholoog bij relatieproblemen

Een psycholoog kan met jullie in gesprek gaan om te achterhalen welke negatieve patronen zich in de relatie hebben ontwikkeld. Vervolgens kan er in overleg een plan worden gemaakt om deze patronen te doorbreken. Ieder leert zijn eigen emoties en behoeften te herkennen en deze uit te spreken naar de partner. We onderzoeken of er voldoende basis is om samen verder te gaan. Het kan ook zijn dat jullie ontdekken dat dit niet zo is en dat jullie uit elkaar willen gaan. Ook dan staan we voor jullie klaar en kunnen we jullie begeleiden bij het verwerken van dit verlies.

Herken je het omschreven plaatje? En ben je benieuwd of MC2 iets voor je kan betekenen? Neem contact met ons op of schrijf je in voor ons Inloop Spreekuur (ISU)

Meer informatie over het ISU

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring