Relatieproblemen

Als de problemen blijven aanhouden kunnen jullie in een neerwaartse spiraal terecht komen

Relatieproblemen

Iedere relatie kent periodes dat het wat minder loopt, dat is normaal. Het wordt pas een probleem als ruzies zich blijven herhalen, of wanneer jullie steeds verder van elkaar verwijderd raken. Je kan in die situatie ook merken dat jullie intimiteit minder wordt.

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor de problemen in jullie relatie. Het kan zijn dat er omstandigheden zijn die de relatie onder druk zetten: financiële problemen, ontrouw, ziekte, problemen in jullie gezin of in de familie, psychische problemen, werkeloosheid of verhuizing. Van een aantal levensfasen is bekend dat relatief veel mensen relatieproblemen ervaren: wanneer er kinderen komen of als dat niet lukt, in de puberteit van de kinderen, het moment dat kinderen uit huis gaan en op het moment dat mensen met pensioen gaan.
Het kan zijn dat de verschillen tussen jullie te groot geworden zijn, of dat de verwachtingen ten opzichte van elkaar en het leven veranderd zijn. Misschien lukt het niet goed meer om met elkaar te communiceren, is het vertrouwen beschadigd, voel je je onbegrepen door je partner of leef je langs elkaar heen. Misschien is er wel sprake van (verbaal of fysiek) geweld in jullie relatie.

Inzet psycholoog bij relatieproblemen

Een psycholoog kan met jullie in gesprek gaan om te achterhalen welke negatieve patronen zich hebben ontwikkeld in jullie relatie, om samen een plan te maken om deze patronen te doorbreken. Je leert je eigen emoties en behoeften te herkennen en deze uit te spreken naar je partner. We onderzoeken of er voldoende basis is om samen verder te gaan. Het kan ook zijn dat jullie ontdekken dat dat niet zo is en dat jullie uit elkaar willen gaan. Ook dan staan we voor jullie klaar en kunnen we jullie begeleiden bij dit traject.

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring