Chronische pijn

Pijn zonder duidelijke oorzaak

Chronische pijn

Nadat weefsel beschadigt is geraakt door bijvoorbeeld ziekte, overbelasting of een ontsteking kan acute pijn ontstaan. In een normale situatie verdwijnt deze pijn weer nadat de oorzaak is behandeld of genezen. Wanneer je zonder duidelijke oorzaak nog pijn ervaart of de pijn langer duurt dan de normale genezingsperiode wordt dat chronische pijn genoemd. Deze klachten kunnen je ernstig beperken in je werk, je relaties en je dagelijkse activiteiten. Hierdoor heeft het een negatieve invloed op je gevoel van gezondheid.

Negatieve emoties en chronische pijn

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen in hoe je pijn ervaart en hoe je daar vervolgens mee omgaat. Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat je chronische pijn schadelijk is of op een ziekte wijst, kan dat een grote invloed hebben op je gevoel. Als gevolg daarvan ga je misschien bepaalde activiteiten vermijden. Negatieve emoties of piekeren over je lichaam kan de pijn beïnvloeden of zelfs verergeren.

Inzet MC2 bij chronische pijn

Het team van MC2 staat voor je klaar bij het in kaart brengen van de mogelijkheden van jouw lichaam. We kunnen met een psycholoog en een fysiotherapeut de klachten die de chronische pijn met zich meebrengen bespreken. Tevens observeren we hoe jij en je omgeving op de klachten reageert en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Door te onderzoeken bij welke lichamelijke activiteiten jij je goed voelt kunnen we eventueel verlies van conditie en beweeglijkheid tegen gaan. Samen maken we een plan voor de toekomst en kijken we hoe de klachten minder invloed kunnen hebben op je leven.

Herken je het omschreven plaatje? En ben je benieuwd of MC2 iets voor je kan betekenen? Neem contact met ons op of schrijf je in voor ons Inloop Spreekuur (ISU)

Meer informatie over het ISU

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring