Psycholoog Tilburg

Centraal gelegen psycholoog in Tilburg

Eerstelijns psycholoog Tilburg

De psychologen van MC2 zijn gespecialiseerd op een aantal gebieden. Marco richt zich bijvoorbeeld vooral op arbeid gerelateerde vraagstukken en Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). Terwijl Lisette zich heeft gespecialiseerd op het gebied van EMDR, een therapie om bijvoorbeeld vraagstukken rondom angst en/of trauma te begeleiden. Wil niet zeggen dat zij zich alleen op die gebieden begeven, zij kijken graag wat ze voor je kunnen betekenen, op welk gebied dan ook. Past een psycholoog van MC2 Tilburg bij jou? Maak kennis tijdens ons Inloopspreekuur:

Vrijblijvend Inloopspreekuur (ISU)

Het inloopspreekuur (ISU) is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over lichamelijke en/of mentale klachten en hiervoor (actief) op zoek is naar een gepaste oplossing. Onze psycholoog en oefentherapeut kunnen individueel of juist samen, de klachten analyseren en na een screening een passend en gericht advies geven. Als blijkt dat wij iets voor je kunnen betekenen, kan er indien gewenst direct een afspraak gemaakt worden voor een vervolg. Dit zal, met jouw toestemming, gebeuren met een terugkoppeling naar en/of in samenspraak met de huisarts. Op die manier blijft de hulpvraag, het advies en de begeleiding transparant en kunnen we je de beste zorg bieden. Het inloopspreekuur is een gratis en geheel vrijblijvende service van MC2.

Inloopspreekuur: Iedere dinsdag van 17.00 tot 18.00 en iedere vrijdag van 9.00 tot 10.00 in onze praktijk in Tilburg.

Er zijn een groot aantal klachten/klachtbeelden/symptomen die te maken hebben met de psyche. Sterker nog: wij van MC2 zijn van mening dat alles rondom gezondheid te maken heeft met de psyche. Of het nu gaat om dat wat je weet over je eigen klachtbeeld, hoe je erover denkt, wat je ermee doet, maar ook hoe de klachten zich uiten bij je, heeft te maken met psychologie. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je knie is het weliswaar niet zo dat de last blijft bestaan wanneer je deze niet op “denk”-niveau aanpakt, maar het inzetten van je denken heeft wel invloed. Je denken maakt onderdeel uit van je totale gezondheid en maakt jou als persoon uniek met hoe jij omgaat met bepaalde problematiek.

Klachtbeeld

Met welke klachten kun je bij een psycholoog van MC2 terecht:

  • Somatische Onverklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)
  • Burnoutachtige dynamiek
  • Trauma’s
  • Depressies
  • Rouw
  • Angsten
  • Emotieregulatie-problematiek
  • Seksuele problematiek

Aanpassingsstoornissen en relationele problematiek worden sinds enkele jaren niet meer vergoed door de Zorgverzekeraar. Om met deze vraagstukken aan de slag te gaan verwijzen kun je terecht bij onze coach. Problematiek op het gebied van persoonlijkheid/psychiatrie wordt doorverwezen naar onze collega’s binnen het SGGZ (Specialistische GGZ). Problematiek op gebied van verslaving- en/of middelengebruik wordt doorverwezen naar collega Novadic Kentron.

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring