Psychologie

Ik ben toch niet gek? Ik ga niet naar een psycholoog!

Psychologie bij MC2

Als je dit leest, zit je misschien niet zo lekker in je vel. Je weet niet goed wat er met je aan de hand is. Of je weet het prima, maar je komt er alleen even niet uit. Een psycholoog kan je hierbij helpen.

Ontmoet onze psychologen

Lichaam en geest

Psychische klachten kunnen lichamelijke klachten veroorzaken. Hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en spanningsklachten zijn hier voorbeelden van. Andersom krijgen mensen soms psychische klachten door lichamelijke klachten. Chronisch pijn hebben, kan psychisch heel moeilijk zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is waar wij samen met jou naartoe willen werken.

Klachtbeeld

Je denken maakt onderdeel uit van je totale gezondheid en maakt jou als persoon uniek met hoe jij omgaat met bepaalde problematiek. De vraagstukken zijn van persoonlijk niveau. Jij gaat ermee om zoals jij dat wil, kunt of mag (soms zelfs moet) van jezelf. Daardoor lopen mensen soms vast in patronen, vicieuze cirkels.

Mensen die onze praktijk bezoeken zijn met name mensen die een combinatie ervaren van mentale en fysieke last. We noemen dit psychosomatiek: Je fysieke last is van invloed op je denken en je denken op je fysieke last. Maar om erachter te komen wat nu de “kip” is of het “ei” maken dit soort vraagstukken vaak complex. Soms zijn er gedachten aanwezig die mensen over grenzen doet bewegen wat leidt tot burn-outachtig reageren. Klachtbeelden in deze categorie (wat men noemt SOLK: Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten) hebben meer nodig dan oefentherapie of psychologie alleen. Een combinatie van fysiek en mentaal aanpakken is nodig om zo’n vicieuze cirkel te doorbreken. Omdat er dan meer nodig is, worden er vaak multi disciplinaire trajecten voorgesteld.

Daarnaast zijn er psychologische vraagstukken (en deze zijn tevens van harte welkom bij MC2) die als minder complex worden gekenmerkt, ondanks het feit dat deze enorm tot last kunnen zijn. Hierbij valt te denken aan onzekerheid, omgaan met hyperactiviteit, je somber voelen, niet goed om kunnen gaan met je partner of moeite hebben met je uiten naar je vriend of vriendin. Dan zijn er kortere trajecten voorhanden die je kunnen helpen met het ontwikkelen van nieuwe handvatten om je vraagstuk tot een goed einde te kunnen helpen. Ook een coach kan je hier bij helpen. Welke aanpak het beste bij je past is typisch iets wat we bespreken tijdens een Inloopspreekuur.

© copyright 2020 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring